Kylä-katilan yksikkö tarjoaa 13 asukaspaikkaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat yhteisöllistä asumista ympäri vuorokauden. Tarjolla on myös intervallipaikkoja.

Yksikössämme työskentelee 7 työntekijää, kaikilla työntekijöillä on sosiaali- tai terveysalan tutkinto. Psykiatrian erikoislääkäri tekee yksikköömme säännöllisesti kotikäyntejä.

Kylä-Katilan yksikkö sijaitsee Hyvinkään Ridasjärvellä noin 14 kilometrin päässä Hyvinkään keskustasta.

Kylä-katilan yksikkö
Kylä-katilan yksikkö

Yksikössämme tilat ovat kolmessa kerroksessa ja jokaisella asukkaalla on käytössään oma huone, jossa wc- ja suihkutilat. Käytössämme on porrashissi, mikä mahdollistaa pyörätuolin käytön kerroksien välillä. Keskikerroksessa on asukashuoneiden lisäksi toimisto, keittiö ja askarteluhuone. Ylimmässä kerroksessa on asukashuoneita ja yhteinen olohuone. Alakerrassa on kolme tukiasuntoa vähemmän tukea tarvitseville asiakkaille. Jokaisessa huoneistossa on oma keittiö, jossa ruokaa voi valmistaa ohjatusti tai itsenäisemmin.

Tarjoamme kokonaisvaltaista psykososiaalista kuntoutusta sekä asumis- ja hoivapalveluita. Yksikön tarjoama kuntoutus ja hoiva perustuvat yksilöllisyyteen ja ihmisen kokonaisvaltaiseen hoitoon. Kodinomaisessa ympäristössä asukkaiden on helppo osallistua päivittäisiin rutiineihin, askareisiin sekä virike- ja päivätoimintaan kukin kykyjensä mukaan henkilökunnan ohjauksessa. Meille tärkeää on kodinomainen, lämmin tunnelma ja mahdollisimman normaalin elämän mahdollistaminen asukkaillemme sekä kontaktien säilyminen ulkopuoliseen maailmaan.

Toiminnan pohjana on yhdessä suunniteltu viikko-ohjelma, jonka puitteissa toimimme ja joka luo perusrytmin elämäämme. Viikoittain pidämme viikkopalaverin yhdessä ja tällöin suunnittelemme seuraavan viikon ryhmänaiheet. Jokaisella asukkaalla on mahdollisuus vaikuttaa ryhmien sisältöön ja näin saamme mielekkyyttä ja toimintaa arkeen. Nautimme maalaismiljööstä ja retkeilemme mielellämme luonnon helmassa.

Kodin töihin asukkaat osallistuvat kykyjensä ja taitojensa mukaan. Kaikissa toiminnoissa otamme huomioon asukkaan voimavarat, taidot, tavoitteet, yksilölliset tarpeet ja toiveet. Nämä kirjataan kunkin asukkaan yksilölliseen kuntoutussuunnitelmaan.

Kaikki toimipisteet
Kylä-katila kartalla