Ukonrinne on kehitysvammaisten ihmisten yhteisöllisen asumisen yksikkö, joka sijaitsee Ukonmäen yksikön pihapiirissä, Lappeenrannan Hiessillassa.

Meille tärkeää on kodinomainen, lämmin tunnelma ja turvallisen oman näköisen elämän mahdollistaminen asukkaillemme, sekä kontaktien säilyminen ulkopuoliseen maailmaan.

Työntekijöitä Ukonrinteessä on 8-9, ja kaikilla on sosiaali- tai terveysalan tutkinto.

Ravitsemussuositusten mukainen ruoka valmistetaan arkisin Kanervalaakson laitoskeittiössä. Viikonloppuisin yksikön henkilökunta valmistaa ateriat yhdessä asukkaiden kanssa.

Vuonna 2022 valmistunut koti on kauttaaltaan esteetön ja se sijaitsee Hiessillassa rauhallisella alueella muutaman kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta. Kodissa on kahdeksan n.40 neliöistä asuntoa, joissa on kaikissa oma tupakeittiö, makuuhuone, wc, suihku ja suuri terassi.

Asukkaiden yhteisessä käytössä on yhteistila, jossa on keittiö, ruokailutila ja oleskelutila. Yhteistilassa vietämme monenlaisia teemailtoja, kuten pitsapäiviä ja peli-iltoja, laitamme yhdessä ruokaa ja katsomme elokuvia.

Käytämme Ukonmäessä yksilökeskeistä työotetta ja elämänsuunnittelua, joilla autamme asukasta miettimään, mitä hän haluaa elämältään ja millaista elämää hän haluaa elää. Yksikön keskeisiä periaatteita ja arvoja ovat yksilöllisyys, yhteisöllisyys, toisen ihmisen ja itsensä kunnioittaminen ja itsemääräämisoikeus.

Toiminnan pohjana on yhdessä suunniteltu päivä- ja viikko-ohjelma, jonka puitteissa toimimme ja joka luo perusrytmin elämäämme. Asukkaat osallistuvat kodin askareisiin sekä päivä- ja virkistystoimintaan kukin kykyjensä mukaan. Teemme paljon erilaisia retkiä ja teemapäiviä asukkaiden mieltymysten mukaisesti.

Kaikki toimipisteet
Ukonrinne kartalla