Tervetuloa Kanervalaaksoon!

Kanervalaakso koostuu Kanervan ja Jäkälän pienyksiköistä, jotka sijaitsevat samassa pihapiirissä Lemillä. Lisäksi Oljamikodin valmistuskeittiö sijaitsee Jäkälän yksikön yhteydessä.

JÄKÄLÄ

Keväällä 2023 Lemin kirkonkylälle perustettu 5 paikkainen Jäkälä tarjoaa ympärivuorokautista yhteisöllistä palveluasumista haastavasti käyttäytyville kehitysvammaisille ja autismin kirjon asukkaille.

Jokaisella asukkaalla on oma huone, wc ja suihku. Lisäksi käytössä on avarat yhteiset oleskelu-, ruokailu-, sauna- ja päivätoimintatilat.

Työntekijöitä Jäkälässä on kymmenen ja henkilökuntamme koostuu sairaanhoitajasta, sosionomeista, lähihoitajista ja yhdestä oppisopimusopiskelijasta.

Toimintaamme ohjaa yhdessä suunnitellut päivä- ja viikko-ohjelmat. Kukin asukas osallistuu kodin töihin yhdessä työntekijöiden kanssa omien kykyjensä mukaan. Asukkaille pidetään yksilöllistä päivätoimintaa useamman kerran viikossa, lisäksi teemme erilaisia retkiä ja järjestämme omia, sekä Oljamikodin yhteisiä juhlia ja tapahtumia. Viikoittain Jäkälän tiloissa järjestetään Oljamikodin klubitoimintaa, johon osallistuu asukkaita myös muista Oljamikodin asumisyksiköistä. Klubeja vetävät Oljamikodin omat klubiemännät.

Tavoitteenamme on tarjota asukkaillemme rauhallisessa luonnonläheisessä ympäristössä turvalliset puitteet elää hyvää ja omannäköistä elämää.

KANERVA

Keväällä 2023 Lemin kirkonkylälle perustettu 7 paikkainen Kanerva tarjoaa ympärivuorokautista yhteisöllistä asumista kehitysvammaisille asukkaille.

Kanervassa työskentelee 8 työntekijää, jotka ovat koulutukseltaan sairaanhoitaja, sosionomi, lähihoitajia ja oppisopimuksella lähihoitajaksi opiskeleva.

Asukkailla on käytössään oma huone, wc ja suihku. Käytössä on yhteiset oleskelu-, ruokailu ja saunatilat, ja sen lisäksi Kanervan asukkaat voivat hyöyntää Jäkälän yksikön päivätoimintatiloja.

Kodinomaisessa ympäristössä asukkaiden on helppo osallistua päivittäisiin rutiineihin, askareisiin sekä virike- ja päivätoimintaan kukin kykyjensä mukaan henkilökunnan ohjauksessa. Meille tärkeää on kodinomainen, lämmin tunnelma ja omannäköisen elämän mahdollistaminen asukkaillemme sekä kontaktien säilyminen ulkopuoliseen maailmaan.

Kaikki toimipisteet
Kanervalaakso kartalla