Vallimäen yksikkö tarjoaa 12 asukaspaikkaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä kehitysvammaisille ihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista, tehostettua palveluasumista. Lisäksi Vallimäen yksiköstä löytyy myös tarvittaessa vapaita paikkoja Eksoten omaishoidon palveluseteliasiakkaille.

Yksikössämme työskentelee 7 työntekijää, kaikilla työntekijöillä on sosiaali- tai terveysalan tutkinto.

Vallimäen yksikkö sijaitsee Luumäellä Taavetissa noin vajaan kilometrin päässä palveluista.

Vallimäen yksikkö
Vallimäen yksikkö

Tarjoamme kokonaisvaltaista psykososiaalista kuntoutusta sekä asumis- ja hoivapalveluita. Yksikön tarjoama kuntoutus ja hoiva perustuvat yksilöllisyyteen ja ihmisen kokonaisvaltaiseen hoitoon. Kodinomaisessa ympäristössä asukkaiden on helppo osallistua päivittäisiin rutiineihin, askareisiin sekä virike- ja päivätoimintaan kukin kykyjensä mukaan henkilökunnan ohjauksessa. Meille tärkeää on kodinomainen, lämmin tunnelma ja mahdollisimman normaalin elämän mahdollistaminen asukkaillemme sekä kontaktien säilyminen ulkopuoliseen maailmaan.

Toiminnan pohjana on yhdessä suunniteltu viikko-ohjelma, jonka puitteissa toimimme ja joka luo perusrytmin elämäämme. Viikoittain pidämme viikkopalaverin yhdessä ja tällöin suunnittelemme seuraavan viikon ryhmänaiheet. Jokaisella asukkaalla on mahdollisuus vaikuttaa ryhmien sisältöön ja näin saamme mielekkyyttä ja toimintaa arkeen.

Kodin töihin asukkaat osallistuvat kykyjensä ja taitojensa mukaan. Kaikissa toiminnoissa otamme huomioon asukkaan voimavarat, taidot, tavoitteet, yksilölliset tarpeet ja toiveet. Nämä kirjataan kunkin asukkaan yksilölliseen kuntoutussuunnitelmaan.

Kaikki toimipisteet
Vallimäki kartalla