Ukonmäen yksikkö toimii kehitysvammaisten ihmisten kotina. Meille tärkeää on kodinomainen, lämmin tunnelma ja turvallisen oman näköisen elämän mahdollistaminen asukkaillemme sekä kontaktien säilyminen ulkopuoliseen maailmaan. Ukonmäen yksikkö on tehostetun palveluasumisen yksikkö eli henkilökuntaa on paikalla vuorokauden ympäri.

Työntekijöitä Ukonmäessä on kymmenen ja kaikilla on sosiaali- tai terveysalan tutkinto. Päivittäin yksi työntekijä vastaa asukaslähtöisestä virkistys- ja päivätoiminnasta.

Ukonmäen yksikkö
Ukonmäen yksikkö

Vuonna 2011 valmistunut koti on kauttaaltaan esteetön ja se sijaitsee Hiessillassa rauhallisella alueella muutaman kilometrin päässä keskustasta. Kodissa on kaksitoista asukashuonetta. Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku. Yhteisiä tiloja on olohuone, ruokailuhuone, keittiö ja sauna sekä terassi.

Käytämme Ukonmäessä yksilökeskeistä työotetta ja elämänsuunnittelua, joilla autamme asukasta miettimään, mitä hän haluaa elämältään ja millaista elämää hän haluaa elää.

Käytämme Ukonmäessä yksilökeskeistä työotetta ja elämänsuunnittelua, joilla autamme asukasta miettimään, mitä hän haluaa elämältään ja millaista elämää hän haluaa elää. Yksikön keskeisiä periaatteita ja arvoja ovat yksilöllisyys, yhteisöllisyys, toisen ihmisen ja
itsensä kunnioittaminen ja itsemääräämisoikeus.

Toiminnan pohjana on yhdessä suunniteltu päivä- ja viikko-ohjelma, jonka puitteissa toimimme ja joka luo perusrytmin elämäämme. Asukkaat osallistuvat kodin askareisiin sekä päivä- ja virkistystoimintaan kukin kykyjensä mukaan. Teemme paljon erilaisia retkiä ja teemapäiviä asukkaiden mieltymysten mukaisesti.

Kaikki toimipisteet
Ukonmäki kartalla